Международно Френско Училище Варна

Сдружение Международно Френско Училище Варна Шарл Перо

 
Чисто нова модерна лаборатория

Лятна ваканция 2017

Тази година Международно Френско Училище „Шарл Перо‘‘ отново предложи много забавни, спортни и творчески занимания.

Различните групи – Делфините( PS/MS ), Пиратите (GS/CP), Медузите(CE1/ CE2) и Младежите (CM 1) се включиха в тематични седмици : Кино, Изследователи на фауната и флората, Пирати, Изкуство и Пътешествия.

През тези четири седмици организирахме водни игри, музикални игри, спортни състезания, а всеки петък имахме Големите игри.

 

За добро настроение всеки ден пеехме и танцувахме. Когато времето не позволяваше игри навън, ние се изявявахме като готвачи. Направихме шампоани и сапуни, изработихме от палети пейка и маса за двора, пиратски кораби, 3D океанско дъно, пчели от картон и колиета от цветя.

За да обогатим нашата ваканция посетихме Парк-музей ,,Владислав Варненчик“. Там всички деца бяха посветени в рицарство. Успяхме да разгледаме още Музея на куклите. Не пропуснахме Аквариума в Морската градина. Наблюдавахме звездите от Планетарума в Камчия, слушахме легенди за монасите в Аладжа манастир. С Младежите разгледахме изложба посветена на варненския скулптор Кирил Шиваров в чест на 130 години от неговото рождение и посетихме отново най-забележителните му скулптури във Варна. В бутика за бонбони „Loli-pop” си изработихме бонбони и близалки по наш вкус.

Едно от най-очакваните събития това лято беше пиратската битка на борда на кораб „Свети Тома“. Всяка година ние участваме в тази голяма водна битка и се превръщаме в истински пирати.

За първи път посетихме зала за спортно катерене, играхме голф в двора на училището. С Младежите проведохме тренировка по кану-каяк. Продължихме нашето партньорство с Power Jump, които тази година ни предложиха супер забавни игри (кокили Кенгуру, стрелба с лък, ходене по ластични въжета…)

Нашата ваканция приключи в кухнята с вкусни питки, както и с игри във физкултурния салон. Времето навън не ни позволи да се срещнем с Динозаврите, но не ни попречи да се разделим с песен на уста…

С всяка година броят на децата, посещаващи нашия Ваканционен клуб нараства. Много забавления и добро настроение в компанията на екип от професионалисти, предлагащи занимателни дейности за едно незабравимо лято!

Благодарим Ви за доверието! Очакваме Ви отново!

 

 

 

Галерия