Международно Френско Училище Варна

Сдружение Международно Френско Училище Варна Шарл Перо

 
Прекрасна библиотека
Чисто нова модерна лаборатория
Сградите на Колежа и Началното училище

Открит урок по география за СЕ2

След като се запознаха в клас с понятието за географски мащаб с помощта на снимки, учениците от СЕ2 работиха на 27 април върху географското разположение на училището. 
В клас работихме върху Мон Сен-Мишел и снимки от различен ъгъл:
- снимка от земята, анфас
- снимка от въздуха, в гръб на обекта
- въздушна снимка 
- сателитна снимка 
Целта на сеанса бе да приложат същото упражнение, но със сградата на училището. 
Учениците имаха разрешение са използват фотоапарат, камера на мобилен телефон или таблет, за да снимат сградата според условието на задачата. Децата направиха няколко снимки от земята, снимайки от входа, след това от двора. Имаха възможност да наблюдават и различните гледни точки към сградата в нейната растителна среда. 
След снимките, направени от земята, фокусирани върху училището, учениците имаха възможност да снимат от въздуха от терасата на училището, а след това и от различните страни на сградата, за да сглобят цялостна представа за училището. 
За съжаление снимките от въздуха бяха неуспешни, тъй като някои от учениците бяха забравили да свържат камерите си с дрона... Някои уеб приложения като google earth позволиха да видим училището от въздуха. 
В края на този кратък сеанс учениците имаха възможност да се снимат пред сградата на училището, внимавайки да вкарат в кадър сградата от земята до небето. Познавайки собствената си големина, децата имаха възможност да преценят височината на сградата , както и на различните обекти в двора или на улицата. Чрез географския мащаб на сградата също бе възможно да предположат тези размери. 

Галерия