Международно Френско Училище Варна

Сдружение Международно Френско Училище Варна Шарл Перо

 
Прекрасна библиотека
Чисто нова модерна лаборатория
Сградите на Колежа и Началното училище

Голямото пране „Поглед върху живота ми от тук .....и от другаде“

Създадена през 2006 г от френската скулптурка Жоел Гонтие, изложбата „Голямото пране“ се реализира във всички краища на земята и ни представя ефимерна артистична експозиция на детски произведения, закачени на въже за простиране.
За трета поредна година в нашето училище родители, деца и учители се събрахме да видим и споделим погледа на децата към света, в който живеят, в който се развиват, както и тяхната гледна точка.
Изложба, която ни кара да се замислим над това, че детето не вижда света от височината на възрастния и, независимо от неговите години или пол, всеки преоткрива своите приоритети и различни пространства според собствената си история, концепции и стремежи...

Тазгодишната тематика „Моят живот, видян от тук ... и от другаде“ позволи на всеки учител да предложи обща рамка, за да помогне на учениците да изложат на хартия идеите и размишленията си. В колежа учениците работиха по диптиха с две финални продукции, които бяха в диалог една с друга, задаваха си въпроси, отговаряха си (моят живот тук, видян от другите / моят живот тук и този на другите, на друго място...) Извън тази обща техническа рамка, всеки ученик беше свободен да предложи собствена визия по темата. Някои ученици дори третираха сюжета чрез чувствата (тъга срещу радост, щастие срещу нещастие). 

Галерия