Международно Френско Училище Варна

Сдружение Международно Френско Училище Варна Шарл Перо

 
Прекрасна библиотека
Чисто нова модерна лаборатория
Сградите на Колежа и Началното училище

Златната ябълка

Легендите разказват, че преди 100 хиляди години зли духове, кошмари и таласъми, предвождани от Чума, тормозели жителите на Кукерово. Техните противници – самодивите -  лечители и духове на изворите, видели страданията на хората и решили да им помогнат...
Така започва пилотният епизод от Света на Златната ябълка, чийто създател бе на гости в училище. Историята за вечната битка между доброто и злото, за създания извън морала, за страшни сили и малки подвизи, завладя учениците от колежа, които с нетърпение очакваха срещата с Димитър Петров, дал старт на света на кукерите и вълшебствата. Загадъчността на българския фоклор обгърна малки и големи в усещане за магия и тайнственост. Всички очакваха тази среща още от Карнавала, вдъхновение за който бе именно краткото видео за бойците – кукери.  Пътешествието през времето, на което ни поведе Димитър Петров, започна от София, продължи през университета в Уестминстър, мина през Cartoon network, срещна ни с Гъмбол, с вдъхновението на принцеса Мононоке, за да ни отведе до студиото в София, където екипът, работещ по проекта Златната ябълка, е намерил своя Свят. И подготвя своите истории от Света на Златната ябълка. Приключението бе вълнуващо за целия екип от ученици и учители. 
Всички очакваме с нетърпение историите за феи, кукери, балканджии и цветни овце! Можете да подкрепите проекта на младите ентусиасти, за да се насладим скоро на сериите от Света на Златната ябълка. Приятно пътуване!
Повече за проекта Златната ябълка тук 

Галерия