Международно Френско Училище Варна

Сдружение Международно Френско Училище Варна Шарл Перо

 
Прекрасна библиотека
Чисто нова модерна лаборатория
Сградите на Колежа и Началното училище

В клас правим марионетки

Тази година трите класа от цикъл 2 на обучението работят заедно по голям проект: спектакъл с кукли. 

Това е повече от артистичен проект, той се свързва с множество умения и компетенции (както по визуални изкуства, музика, така и по езика - устен и писмен), които децата развиват по време на реализацията му. Работата в екип също е сред незаменимите цели на работата по проекта. 

Този проект се реализира на няколко етапа. Току що приключихме с първия: 

 

​- да се срещнем с професионалисти от сферата на кукления театър.  

Христо Колев, актьор от кукления театър, дойде в училище, за да ни представи различните видове кукли за театър. Учениците много се забавляваха по време на срещата, на която откриха техническите аспекти на професията.  

Също така посетихме Кукления театър и гледахме постановката "Пепеляшка". Посещението в театралната зала е винаги момент на забавление, откриване на нещо ново, както и на отваряне към културата. Децата се учат как да бъдат зрители, т.е. да изпитат удоволствие от споделените емоции и да развият критичен усет. 

 

От тук нататък класовете трябва : 

-да напишат приказка. За тази цел прочетохме много приказки, работихме по тях в клас, за да обогатят децата познаването на съдържанието им, както и въображението си. Всеки клас ще измисли приказка, според възрастта на учениците. 

 

След това, следвайки съветите на професионалиста Христо Колев, учениците ще трябва да:

- поставят на сцена приказката: да направят кукли на персонажите, да измислят и изработят декорите, музиката, да изиграят постановката. Предвидени са дейности в клас (скечове), по време на които децата влизат в ролята на актьори, което ще им помогне да анимират и озвучат куклите. 

 

Най- накрая, през юни месец, класовете ще имат удоволствието да:

- представят спектакъла с кукли пред родителите и другите класове.

 

 

Галерия